Bezglutenowy chlebek bananowo-czekoladowy.
Kosmetyki to jedno, ale nie ma lepszego sposobu na
odżywienie skóry, niż dostarczenie jej bogactwa witamin i mikroelementów z
pożywienia.
Dlatego dzisiaj mam dla Ciebie kolejny przepis, który
pokocha Twoja skóra;)
Bazą jest mąka jaglana. Ogromnym jej plusem jest to, że nie
zawiera glutenu. To znaczy, że śmiało mogą wypróbować ten przepis alergicy
i osoby chorujące na celiakię;)
Jednak to nie jedyna zaleta. Mąka jaglana zawiera spore
ilości krzemionki, witaminy E i lecytyny. To składniki wspomagające prawidłowe
funkcjonowanie nie tylko skóry, ale również włosów i paznokci.
Dodatkowo w przepisie pojawiają się bogate w potas banany i
gorzka czekolada, która jest świetnym źródłem magnezu.
Jeśli ciekawi Cię jak wykonać to ciasto, zajrzyj poniżej;)
Możesz też sama pokombinować z przepisem i powymieniać
niektóre składniki. Śmiało możesz zamienić migdały na orzechy laskowe lub
włoskie, zrezygnować z wiórek kokosowych, a zamiast miodu dodać syrop z agawy
lub inne słodziło.
To co, próbujesz swoich sił?;)
0 komentarze